www.merellaan.nl

Vereniging van Huiseigenaren Merellaan Oost / Wiekslag

Wat gaat er gebeuren

Zaterdag 16 november 2013 starten ingrijpende werkzaamheden op de Abram van Rijckevorselweg. Om de doorstroming te verbeteren krijgen de kruisingen met de Slotlaan/Schenkelsedreef en met Rivierweg/Kanaalweg extra, en langere, opstelstroken. Gedurende eerste fase van de werkzaamheden, die duurt tot en met februari 2014, worden de rijbanen versmald en bedraagt de maximum snelheid 30 kilometer per uur.

Zaterdag een rijstrook dicht
Het werkgebied, de wegbermen aan beide zijden van de rijweg, wordt tijdelijk afgeschermd. Het verkeer kan wel gewoon gebruik blijven maken van de weg. Een uitzondering hierop is zaterdag 16 november 2013, wanneer een aantal bomen wordt gekapt. Die dag is de rijbaan richting Nieuwerkerk tussen de Slotlaan en de Rivierweg afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Damwanden
Boskalis BV uit Rotterdam start dezelfde dag ook met het aanbrengen van damwanden. Het aanbrengen van damwanden, door middel van trillen, geeft geluidsoverlast. Deze werkzaamheden worden verder overdag, op de normale werkdagen, uitgevoerd, en duren twee tot drie weken.
Als dat gereed is wordt er voorbelasting van zand aangebracht als gewicht om grond 'in te laten klinken'. Dit is noodzakelijk om de wegbermen bij de kruisingen geschikt te maken voor asfalteren. Voor de werkzaamheden worden tijdelijk lichtmasten verwijderd. De voorbereidende werkzaamheden moeten medio februari 2014 zijn afgerond.

Eind 2014
Het zand dat wordt aangebracht zal circa zes maanden blijven liggen. Daarna start de aanleg van de extra stroken en de verbeterde verkeersregelinstallaties. Deze kruispunten moeten eind 2014 worden opgeleverd. Ook het kruispunt Kanaalweg/Bermweg wordt meegenomen in het project en de aanpassing van de rijbanen tussen de Capelse Rotonde en de kruising Slotlaan/Bermweg. Deze zijn waarschijnlijk in de loop van 2015 klaar.
Alle informatie over het project is te vinden op de speciale pagina hierover op de website van de gemeente.


 

Op zaterdag 16 november werden de bewoners nabij de A van Rijckevorselweg om 6 uur in de ochtend ruw uit hun slaap gehaald door de start van de werkzaamheden.

Er werd begonnen met het rooien van de bomen terwijl er nog geen uitspraak was tegen het bezwaar dat door enkele bewoners was ingediend tegen deze werkzaamheden.


Artikel in de IJssel en Lekstreek van 23 oktober 2013.


Bezoekers

Vandaag47
Gisteren67
Deze week362
Deze maand1635
Totaal137040

zaterdag 22 januari 2022 21:19

Aan- / afmelden

by acls us