www.merellaan.nl

Vereniging van Huiseigenaren Merellaan Oost / Wiekslag (In liquidatie)

Filter
 • Subsidie voor groene daken of groene gevels

  Heeft u een woning, schuur of bedrijfspand in Capelle aan den IJssel? Dan kunt u subsidie aanvragen voor de aanleg van een groen dak of een groene gevel. Hiermee voorziet u uw pand van zeer goede isolatie. Dit kan een flinke besparing op uw energierekening opleveren! Ook draagt u hiermee bij aan een duurzaam en gezond Capelle.

  Wat is een groen dak of een groene gevel?
  De subsidie is alleen bedoeld voor de aanleg van een groene laag aan de gevel of op het dak. Een groen dak heeft laagblijvende begroeiing met (vet)planten, mossen, grassen en kruiden. De belasting varieert van 40 tot 200 kg per vierkante meter. Een groene gevel is een groene of levende muur die door een verticale constructie (platen, bakken of zakken) meestal los staat van de gevel of van het gebouw.

 • Melding stankoverlast vanuit het riool.

  De laatste dagen zien we een toenemend aantal klachten van bewoners die stankoverlast ervaren vanuit het rioleringssysteem aan de Merellaan en de Wiekslag.

  Ook in voorgaande jaren zijn er al diverse klachten geweest. Tot nu werd het door de gemeente steeds afgedaan met het antwoord dat het probleem zich in de betreffende woning zelf voor deed en daarmee dus een een probleem was dat door de bewoner zelf opgelost moest worden.

  Om te voorkomen dat de gemeente het blijft afdoen als individuele problemen bij de betreffende woningen, willen we het probleem inventariseren zodat er daadwerkelijk naar gekeken wordt en aan een oplossing wordt gewerrkt.

  Naast het invullen van het formulier verzoeken wij u om toch ook uw klachten direct kenbaar te maken bij de gemeente.

  Klik hier om naar het formulier te gaan

 • De WoonWijzerWinkel komt naar u toe.

  Woonwijzerwagen op 2 april in de Merelbuurt

  Op 2 april komt de Woonwijzerwagen naar Capelle aan den IJssel. Deze wagen is het reizende filiaal van de Woonwijzerwinkel en is bedoeld om particuliere woningeigenaren te informeren, inspireren en adviseren over energiebesparing en duurzame energie.
  Bewoners kunnen zich ook aanmelden voor de collectieve inkoopactie (zie hieronder).

  De Woonwijzerwagen staat op 2 april van 14:30 u tot 17:00 u bij de Elimkerk, Merellaan 346.

  In de Merelwijk en aan de merellaan Oost / Wiekslag loopt momenteel een collectieve inkoopactie voor diverse energiebesparende maatregelen. Ook kunnen bewoners, tegen een sterk verlaagd tarief, een aanbieding krijgen voor een energiescan van hun woning. Ze krijgen dan tevens gratis een energielabel voor hun woning. Met de scan krijgt de bewoner inzicht in welke maatregelen voor hem het gunstigst zijn. Voor de deelnemers aan de actie kan dit besparingen opleveren van soms meer dan € 1000,- per jaar. Er doen al 67 bewoners uit beide buurten mee met de actie. De twee buurtacties worden georganiseerd door het Energiecollectief Capelle, de Woonwijzerwinkel, de gemeente en twee bewonersverenigingen uit de Merelbuurt.

   

  In de Woonwijzerwagen krijgen bewoners informatie over diverse energiebesparende maatregelen en kunnen ze zich aanmelden voor de collectieve inkoopactie. Ook is er gelegenheid voor een persoonlijk advies. Kijk voor meer informatie op de website: www.woonwijzerwinkel.nl/gemeente/capelleaandenijssel/

 • Mijn Capelle App

  U kunt met uw mobiele telefoon (smartphone) steeds meer zaken regelen en doen. Met een smartphone applicatie (App.) worden de mogelijkheden nog verder uitgebreid.

  De gemeente Capelle aan den IJssel heeft de App Mijn-Capelle ontwikkeld. U kunt Mijn-Capelle installeren op u iPhone of Android toestel.

  Handig voor het melden van zaken en maken van afspraken.

Aan- / afmelden

by acls us