www.merellaan.nl

Vereniging van Huiseigenaren Merellaan Oost / Wiekslag (In liquidatie)

Filter
 • Heropening Koopjeskelder De Baronie

  De Koopjeskelder naast portiekingang 221-320 aan de Baronie te Capelle aan den IJssel bestaat al 18 jaar. Bewoners kunnen hier tweedehands spullen brengen en kopen. Door de renovatie van Woonzorgcentrum Zorgbreed, moest de Koopjeskelder sluiten. Op 6 januari aanstaande is de heropening.

  Tot 1 oktober viel de Koopjeskelder, voorheen de Second Hand winkel, onder Woonzorgcentrum Zorgbreed. Vrijwilligers van de Koopjeskelder, Ria Snijders, Jolanda Zevenbergen, Miep Schoemaker en Marian Benningshof vonden dat de Koopjeskelder absoluut weer terug moest komen. Zij hebben doorgezet om zelfstandig open te gaan met ondersteuning van Woonzorg en Buurtkracht.

  Astrid Keerveld is buurtcoach van Buurtkracht in Oostgaarde: “De Koopjeskelder heeft ook een belangrijke sociale functie. Regelmatig komen ouderen van het wooncomplex lekker rondkijken en een babbeltje maken. Zij voelen zich minder eenzaam en komen minder snel in een sociaal isolement terecht.” Momenteel is de Koopjeskelder dicht voor een goede schoonmaakbeurt en om alle spullen uit te zoeken.

  Voor leuke spulletjes voor een leuk prijsje kunt u vanaf 6 januari op de woensdag van 13.00 tot 15.00 uur en op de vrijdag van 11.00 tot 14.30 uur terecht bij de dames van de Koopjeskelder. Wie nog spullen heeft staan die alleen nog maar stof staan te vangen, schroom niet deze te doneren aan de Koopjeskelder. Het krijgt allemaal een leuk plekje in de winkel, zodat iemand anders er weer plezier aan kan beleven.

 • Inbraakpreventie

  Niets is belangrijker dan je thuis veilig kunnen voelen.
  Woninginbraken hebben een hele hoge impact: iemand breekt in in je woning, een omgeving die veilig moet zijn. Wij maken ons dan ook sterk voor het terug dringen van woninginbraken.

 • Heeft u nog geen definitief energielabel.

  Als u voor uw woning nog geen definitief energielabel heeft, dan kunt u dat komend jaar op een éénvoudige en goedkope manier regelen.

  Onze vereniging is bezig met de voorbereiding van een duurzaamheidsproject voor onze buurt. Een onderdeel daarvan zal zijn dat u zich kunt aanmelden om een energiescan van uw woning te laten maken.

  Met deze energiescan krijgt u inzicht welke maatregelen u kunt nemen om uw woning energiezuinig te maken. Dit kunnen zaken zijn zoals isolatie van de kruipkelder, spouwmuren en dak, maar ook of het rendabel is om zonnepanelen te plaatsen of uw CV-ketel te vervangen. En wellicht is het voor u interessant om het glas in uw gevels te vervangen door isolatieglas.

  Op basis van de energiescan krijgt u ook gelijk het definitieve energielabel dat sinds 1 januari 2015 verplicht is voor alle woningen.

  Bent u van plan om het definitieve energielabel aan te vragen wacht dan nog even want dan bespaart u veel kosten.
  De energiescan kost € 75,00. Maar binnenkort kunt u zich op deze website aanmelden voor de energiescan. U ontvangt dan een korting van € 50,00.

  Voor € 25,00 krijgt u een definitief energielabel en weet u gelijk hoe warmpjes u er bij zit.

 • Energiecampagne wonen

  Op donderdag 15 oktober jl. heeft de vereniging haar "Algemene Leden Vergadering" gehouden.

  Tijdens de vergadering is gebleken dat de wens bestaat om als woningeigenaren een nieuwe impuls te geven om gezamelijk een aantal zaken aan te pakken. Hoog op dat lijstje staat onderhoud en verduurzaming van de woning.

  Als bestuur hebben we gekeken wat de mogelijkheden zijn, en inmiddels zijn we in gesprek met "Energie Collectief Capelle" (ECC) en de projectleider van "Energiecampagne wonen Capelle aan den IJssel".

  Onze vereniging gaat samen met de "Vereniging van Huiseigenaren Merelwijk" meedoen in de pilot van het energiebesparingsproject uit de Duurzaamheidagenda van de gemeente Capelle aan den IJssel. 

  Een unieke kans voor de bewoners. De gemeente draagt bij in de vorm van informatieverstrekking/bijeenkomsten, en korting op een energiescan van de verschillende woningtypen in onze buurt.
  (lees meer op onze pagina "Duurzaamheidspilot").

  Heeft u ook interesse meldt u dan aan als lid van onze vereniging, en wij zorgen dat u volledig op de hoogte wordt gehouden tijdens dit project dat in 2016 wordt uitgevoerd.

  De kosten van het lidmaatschap bedraagt € 5,00 per jaar, dat is dus een kleine investering. Aanmelden kan via ons aanmeldformulier.

Aan- / afmelden

by acls us