www.merellaan.nl

Vereniging van Huiseigenaren Merellaan Oost / Wiekslag

Hoe ligt je eigen buurt er eigenlijk bij?


De rondgang start om 16:30 uur vanaf Buurtcentrum De Fluiter


Schouw aan de Merellaan

op 24 juni 16.30 -18.00 uur

Op 24 juni 's middags, van half vier tot uiterlijk zes uur lopen we met een aantal deskundigen over de Merellaan en inventariseren wat er goed uitziet en waar er verbeteringen moeten worden aangebracht. Doe mee en geef je op.

Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Of we met het oostelijke of westelijke deel van de Merellaan beginnen, hangt af van wie er zich meldt om met ons mee te lopen. Iets voor leden van een bewoners- en/of eigenarenvereniging?

 

Salderingsregeling voor zonnepanelen verlengd tot 2023, daarna stapsgewijze afbouw tot 2031

Minister Wiebes meldt dat de salderingsregeling voor zonnepanelen in zijn huidige vorm verlengd wordt tot 2023. Vanaf dat jaar wordt het salderen tot 2031 stapsgewijs afgebouwd.

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat meldde de Tweede Kamer afgelopen januari nog dat de salderingsregeling gehandhaafd zou blijven tot ten minste 1 januari 2021. Op die datum zou een nieuwe regeling – de terugleversubsidie – van start moeten gaan. Afgelopen januari meldde de minister echter dat diverse partijen hem hadden gewezen op substantiële bezwaren tegen de invoering van de terugleversubsidie. Zo noemde Eneco de terugleversubsidie een administratieve draak en trok het energiebedrijf haar steun voor de terugleversubsidie in. Met de keuze van minister Wiebes om de salderingsregeling te handhaven, is de invoering van de terugleversubsidie definitief van de baan.

Gasverbruik flink omlaag - 2018 vergeleken met 2015

Van het Energie Collectief Capelle (ECC) ontvingen wij een overzicht van het gasverbruik in 2018 t.o.v. 2015 in de buurten die in die periode hebben meegedaan aan de Energiecampagne. Onze buurt deed als eerste mee als pilotproject in 2016.
Met een besparing van 8,5 % op het gasverbruik en gemiddeld 137 m3 per woning komt onze buurt er het beste uit t.o.v. de andere buurten die aan de actie hebben meegedaan.

Wij hebben daarop gevraagd of we een gedetailleerder overzicht konden krijgen van alleen onze buurt en dan per hofje. Per hofje was niet mogelijk, maar we ontvingen een duidelijk overzicht per postcode in onze buurt. De besparing die behaald is op het gasverbruik is behoorlijk, maar er zijn wel flinke verschillen te zien per postcode. Het verschil tussen het laagste en het hoogste gemiddelde verbruik per postcode bedraagt maar liefst zo'n 25%.

Leden van de vereniging kunnen de beide rapporten downloaden nadat zij zijn ingelogd bij "Servicepagina" => "Downloads".

Zonnepanelenactie Capelle aan den IJssel

zonnepanelenactie

Wilt u deze zomer ook profiteren van gratis energie, opgewekt op uw eigen dak? Dan nodigen wij uWilt u deze zomer ook profiteren van gratis energie, opgewekt op uw eigen dak? Dan nodigen wij uuit voor de informatieavond over zonnepanelen op 15 april. U kunt zich op deze avond meteeninschrijven voor de nieuwe inkoopactie zonnepanelen. Lees meer ....

Jaarvergadering van VvH Merellaan Oost - Wiekslag

Op donderdag 4 april a.s. wordt in Buurtcentrum De Fluiter aan de Wiekslag 3 de "Algemene Ledenvergadering" gehouden van onze vereniging.

De vergadering begint om 20:00 uur en de zaal gaat open om 19:45 uur.

Komt u ook? Laat het dan even weten via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U bent geen lid maar woont in het gebied van onze vereniging, dan kunt u zich hier aanmelden als lid.
Na aanmelding ontvangt u per mail een uitnodiging en de agenda voor de vergadering. 

Aan- / afmelden

by acls us

Tip !!

Capelle kent een snelherstelservice voor zaken die kapot of ernstig vervuild zijn in de buitenruimte.
Een melding wordt binnen 24 uur opgepakt. U kunt uw melding doorgeven via telefoonnummer 14010 of 010-2848484.