www.merellaan.nl

Vereniging van Huiseigenaren Merellaan Oost / Wiekslag

Meer openbaar groen beschikbaar

Capellenaren krijgen meer mogelijkheden om hun tuin te vergroten door aankoop of huur van een stukje openbaar groen grenzend aan hun tuin.

Meer groenstroken komen in aanmerking voor verkoop of verhuur aan bewoners. Verder is het nu ook mogelijk om in wijken gebouwd na 1990 groen te kopen of te huren. De voorwaarden voor uitgifte zijn duidelijk vastgelegd. Hiermee komt het college tegemoet aan wensen van bewoners. Het nieuwe uitgiftebeleid bestaat uit tien criteria waaraan een aanvraag wordt getoetst. Er wordt onder andere gekeken naar de aanwezigheid van kabels en leidingen, naar veiligheid en of er voldoende afstand is tot wegen, paden en speelplekken. Ook moet de grond grenzen aan het perceel van de aanvrager en niet nodig zijn voor toekomstige stedelijke ontwikkelingen.

Groene kwaliteit

Nieuw in het beleid is de verplichting om een groene erfafscheiding (een haag of een begroeid scherm) toe te passen bij nieuw aangekochte of gehuurde grond. Deze regeling is ingesteld om de groene kwaliteit van een buurt te waarborgen.

Brief

Om onnodige ontruimingen te voorkomen, hebben we het afgelopen jaar gewacht met het terugvorderen van gemeentegrond. Bewoners die het afgelopen jaar een antwoordbrief hebben ontvangen op een uitgifteverzoek krijgen, zoals in deze brief is omschreven, naar aanleiding van het nieuwe beleid persoonlijk bericht. Wie hierover in het afgelopen jaar (2011/2012) geen bericht heeft ontvangen, kan zelf een aanvraag indienen om een (her)onderzoek te laten doen.

Bron: Gemeente Capelle aan den IJssel

Link naar: beleid en uitgiftecriteria

 

Bezoekers

Vandaag51
Gisteren67
Deze week366
Deze maand1639
Totaal137044

zaterdag 22 januari 2022 22:25

Aan- / afmelden

by acls us

Tip !!

Handhavingshulplijn 010-284 8111.

De lijn is er voor meldingen over onder meer milieuvervuilingen, hinderlijk fout parkeren, overlast van jongeren, het illegaal kappen van bomen of huis-aan-huisverkoop zonder vergunning. De telefoon wordt beantwoord van maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 22:00 uur en op zondag van 9:00 uur tot 17:00 uur. Buiten deze tijden kunt u ook een voicebericht inspreken. De gemeentelijke handhavers zijn ook bereikbaar op e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..